The Monadnock

Built in the 1930's, this Wellesley, Massachusetts home was originally designed with gracious living areas, but the kitchen space was dark and limited.  The design team was challenged with reconfiguring the plan to enlarge the kitchen for a more convivial family cooking experience with modern appliances while enjoying exterior views of the newly landscaped pool terraces.

The existing kitchen and two exterior walls were completely removed; the original office space, combined with the butler's pantry and kitchen, creates one spacious eat-in kitchen. Cherished original bricks from Boston’s Historic Old North Church were salvaged from a kitchen wall and given a new home in the reconfigured butler's pantry.  All energy efficient appliances gave the owners the custom function and "green aspects" they were seeking.  A new changing room and powder room were also added to provide a connection to the new, landscaped pool area.